Zwemmen is leuk en gezond. De Mors heeft een passend zwemaanbod voor iedere zwemmer van jong tot oud, beginner of sportieveling. Onder begeleiding van enthousiaste en kundige trainers probeer je het maximale uit jezelf te halen, waarbij er zowel ruimte is voor plezier als gezonde ambitie. Hieronder leggen we uit hoe de zwemafdeling is georganiseerd.

Lijkt zwemmen bij De Mors jou wat, maar wil je graag eerst vrijblijvend een paar keer meetrainen? Dat kan, de eerste 4 keer mag je gratis meetrainen! Laat via onderstaande link even een berichtje achter onder vermelding van je naam en leeftijd, dan informeren wij je z.s.m. over de mogelijkheden en waar je je kunt melden.

Gratis proeftraining

Binnen onze zwemafdeling worden zwemmers ingedeeld in de C- B- of A-selectie.
Als je net in het trotse bezit bent van je zwemdiploma en je wilt graag beter leren zwemmen, dan kom je eerst in de C-selectie. Hierin werken we met het sterrenplan! Dit bestaat uit een plan met 5 sterren die je stap voor stap gaat behalen. Je leert op een leuke en speelse manier de basisvaardigheden van het zwemmen. Er zijn per ster bepaalde doelen te behalen en als je dit vaardig bent ga je afzwemmen voor een ster en krijg je het bijbehorende certificaat. Een leuke manier om je vorderingen te meten! Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende wedstrijden, waaraan zwemmers van regionale verenigingen deelnemen.
De C-selectie traint op dinsdag en donderdag van 18.00 uur tot 19.00 uur.

Heb je al je sterren behaald dan ga je door naar de B-selectie. Hierin zul je de verschillende zwemslagen nog beter onder de knie krijgen. Ook bij de B-selectie kun je deelnemen aan verschillende wedstrijden. Als je hebt laten zien dat je gemotiveerd bent dan kun je doorstromen naar de A-selectie.

De B-selectie traint op dinsdag en donderdag van 18.00 uur tot 19.00 uur
In de A-selectie ligt de nadruk meer op presteren, waarbij we natuurlijk de gezelligheid niet uit het oog verliezen. Door gericht te trainen en mee te doen aan wedstrijden willen wij ervoor zorgen dat wij iedereen de juiste en specifieke aandacht kunnen geven en de prestaties zullen toenemen. De trainers van De Mors zorgen voor een verantwoorde aanpak en begeleiding, zowel tijdens de training als ook tijdens wedstrijden en toernooien.

Trainingstijden A-selectie
Dag Van Tot Opmerkingen
Maandag 18:00 19:00 Training van Henk Hofstede
Dinsdag 18:00 19:00 Training van Robert Spekhorst/Henk Hofstede
Donderdag 19:00 20:00 Training van Robert Spekhorst/Henk Hofstede
Zaterdag 07:30 08:15 Training van Robert Spekhorst/Henk Hofstede

Leden van onze vereniging nemen ook deel aan meerdaagse zwemtoernooien in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld in Nordhorn (Duitsland) of Epe/Gronau (Duitsland). Dit staat altijd garant voor veel gezelligheid, waarbij ook je jouw zwemprestaties ook nog eens kunt meten aan een internationaal deelnemersveld.

Voor meer informatie over zwemmen bij De Mors kunt u een bericht sturen naar ons wedstrijdsecretariaat.

Download: Je eerste wedstrijd

Download: Wedstrijd zwemmen