Welkom bij RZ&PC De Mors

Wij voorzien je hier graag van meer informatie over onze vereniging.

Bij RZ&PC De Mors bepaal je zelf op welke wijze en hoe intensief je de zwem- of waterpolosport wilt beoefenen. Bij ons is iedereen welkom en zijn er verschillende mogelijkheden. Ons sportaanbod is onderverdeeld in Zwemmen (jeugdselecties en Masters) en Waterpolo (jeugdteams en senioren heren- en damesteams). Klik op de betreffende pagina voor meer informatie en actuele trainingstijden.

Na het behalen van een A- of B-zwemdiploma starten veel kinderen bij de jongste zwemmers van onze vereniging, ook wel de C-selectie genoemd. Vervolgens zijn er mogelijkheden door te stromen naar de B- of A-selectie.

Uitgangspunt van De Mors is om kinderen zowel met wedstrijdzwemmen als met waterpolo kennis te laten maken. Dit geldt zowel voor de trainingen als voor de wedstrijden. Aangezien voor waterpolo een goede zwemtechniek erg belangrijk is, besteden wij daaraan bij de kleine kinderen de meeste aandacht. Ondanks dat veel kinderen uiteindelijk een keuze maken voor één van de disciplines bestaat uiteraard de mogelijkheid om beide takken van sport te blijven uitoefenen.

Aan de badrand staan trainers met ervaring. Dit zijn (deels) gediplomeerde trainers, maar het merendeel van onze trainersgroep bestaat uit eigen leden met veel praktijkervaring, die de kneepjes van het vak kennen en je veel kunnen leren.

Als zwemmer of waterpoloër ontwikkel je op meerdere vlakken: naast individueel presteren is met name het in groeps-/teamverband functioneren een belangrijk aspect in de ontwikkeling. Er wordt gewerkt aan (zelf)discipline en teamspirit, samen bereik je immers meer dan alleen.  Plezier in de sport voert bij ons de boventoon bij de jeugd, boven (gezonde) prestatiedrang.

Wij hopen dat wij jou of je kind als lid mogen verwelkomen bij onze club. De eerste vier trainingen zijn gratis, oftewel je kan eerst kijken of het iets voor je is! Klik hier voor meer informatie met betrekking tot het lidmaatschap van onze vereniging.