Welkom bij RZ&PC De Mors

Het is ons een genoegen om jou als lezer van onze clubinformatie te voorzien.

Ons streven is er op gericht om jou via deze website een beknopt overzicht te geven van onze actieve vereniging.

Jij bepaalt in feite zelf op welke wijze en hoe intensief jij de zwemsport wilt beoefenen. Bij RZ&PC De Mors zijn er verschillende mogelijkheden. Uitgangspunt van De Mors is om kinderen zowel met wedstrijdzwemmen als met waterpolo kennis te laten maken. Dit geldt zowel voor de trainingen als voor de wedstrijden. Aangezien voor waterpolo een goede zwemtechniek erg belangrijk is, besteden wij daaraan bij de kleine kinderen de meeste aandacht.

Na het behalen van een A- of B-zwemdiploma starten veel kinderen bij de jongste zwemmers van onze vereniging. Ook wel de C-selectie genoemd, vervolgens zijn er mogelijkheden door te stromen naar de B- of A-selectie. Ook kiezen kinderen voor een combinatie van zowel de zwem- als waterpolosport. Ondanks dat veel kinderen uiteindelijk een keuze maken voor één van de disciplines bestaat uiteraard de mogelijkheid om beide takken van sport te blijven uitoefenen.

Aan de badrand staan trainers met ervaring. Dit zijn (deels) gediplomeerde trainers, maar het merendeel van onze trainersgroep bestaat uit vrijwilligers met veel praktijkervaring, die de noodzaak van een goede trainer aan de badrand kennen.

Als lid van RZ&PC De Mors kom je in aanraking met een omgeving waarbinnen het zowel individueel als in teamverband presteren aan de orde komen. Hierdoor kan een positieve invloed ontstaat op de (zelf)discipline en persoonlijke vorming van jongeren kinderen. Vanzelfsprekend is het plezier van de sport ook van groot belang!

Wij hopen dat wij jou of je kinderen als lid mogen verwelkomen bij onze club. De eerste vier trainingen zijn gratis, oftewel je kan eerst kijken of het iets voor je is!