[ad_1]

WSG DraGor

Sinterklaasspanning wordt de mannen van WSG DraGor fataal

Rijssen – Zaterdagavond om 19.00u. Het heren 1 van DraGor mocht dit weekend afreizen naar het verre oosten waar gespeeld moest worden tegen R.Z. & P.C. De Mors Heren 1. Een tegenstander die niet onderschat mocht worden door de goede resultaten die de ploeg dit seizoen al behaald had. De Drachtsters hadden de week ervoor een goede wedstrijd gespeeld en hoopte dit wederom te kunnen doen in het zwembad “De Koerbelt”. Niets bleek minder waar, want de start was zeer slecht te noemen. Binnen een minuut hadden de Drachtsters al twee goals tegen. Door slaperig polo en onoplettendheid in de verdediging kon de Mors zonder al te veel moeite richting goalie Tim “Timmie” Hoitinga zwemmen en afronden. Uiteindelijk eindigde de eerste periode in 5-3 door goals van Johan “Bang Bang” de Haan en Mitchell “Kastanjebruin” van den Adel.

De tweede periode leken de heren uit het hoge noorden al moegestreden en was van flamboyant polo al lang geen sprake meer. Het regende fouten en het team had nog steeds geen antwoord op de break van de Mors. De wijzen uit het verre oosten wisten zo zes keer te scoren, waar DraGor deze periode maar één keer het net vond. Een donderspeech van oefenmeester Onno Hoitinga aka Bob de Bouwer in de rust had de wake-up call voor de heren uit Drachten moeten zijn. Echter, het Friese temperament bleek al lang niet meer aanwezig te zijn en de frustraties waren hoog. Hierdoor bleef DraGor dezelfde fouten maken die op identieke wijze door de Mors werden afgerond. Dat de frustraties hoog opliepen bleek wel uit het aantal onnodige persoonlijke fouten die DraGor kreeg deze periode, wat onder andere de uitsluiting van aanvoerder Mitchell van de Adel voor de rest van de wedstrijd betekende. Uiteindelijk wist WSG DraGor ook deze periode maar één keer te scoren. Uitgerekend “Bang Bang” Johan de zachtaardigste van de hele selectie hielp een speler van de Mors naar de bodem door zijn schouder uit de kom te halen en daarna door te zwemmen om de bal in de linkerbovenhoek te prikken. Over de vierde periode kan de schrijver kort zijn. Wederom speelden de Friezen slordig en straften de tegenstander dit in de break af. Uiteindelijk is de wedstrijd geëindigd in een afstraffing van 20-6 en heeft Magchiel Groen de wedstrijd met een UMW eerder moeten verlaten.

Doelpuntenmakers: Johan de Haan (4x) en Mitchell van den Adel (2x).

De teleurstelling was uiteraard groot na de wedstrijd. Oefenmeester Onno gaf aan teleurgesteld te zijn in het zwakke spel en dan vooral bij het afsluiten. Toch hebben de heren hard gewerkt en was advies vooral te leren van de fouten die gemaakt zijn en niet te lang stil te staan bij het verlies. Onder het motto een waardige winnaar moet weten wat verliezen is, gaan de heren het op 19 november opnemen tegen Aquapoldro. De wedstrijd zal op 19.45 plaatsvinden in het eigen zwembad “de Welle”. Alle fans zijn welkom om DraGor hier naar hun eerste punten te schreeuwen.[ad_2]