Afgelopen zaterdag speelde onze Pupillen tegen nummer 2 van de competitie Losser A. Van te voren wisten we dat het een zware en moeilijke wedstrijd zou worden, maar toch gingen we vol goede moed de wedstrijd in.

Na een voorbespreking waarin vooral veel aandacht werd geschonken aan verdedigend werk (ballijn, vooraf capnummers noemen, et cetera) stond het na het 1ste kwartje 1 – 0. Desondanks werden de vooraf opgelegde taken uitstekend uitgevoerd, dus als we zo doorgingen kon de wedstrijd nog alle kanten op.

Het 2de kwartje begon echter slordig, onder andere door telkens het laten zwemmen van het ‘eigen mannetje’. Dit kwam weer doordat we in de aanval onzorgvuldig met balbezit omgingen. Gevolg hiervan was dat we het één na het andere doelpunt tegen kregen en we binnen enkele minuten tegen een achterstand van 6 – 0 aankeken.

Om terug in de wedstrijd te komen brachten we tussen het 2de en 3de kwartje nieuwe, fitte spelers in. Dat hielp want we begonnen sterk met mooie aanvallen en goede kansen. Maar helaas had ook Losser A had net ons een sterke keeper (dit kwartje verdedigde Jan-Paul Rozendom onze goal) waardoor we niet wisten te scoren.
De aanvallen werden overigens vooral opgezet door Huib Nijsink en Gideon ten Hove, maar dus jammer genoeg niet afgerond door een weliswaar uitblinkende Marnix van den Noort. (9 – 0)

In het begin van het 4de kwartje werd er een 5 meter strafworp veroorzaakt. Een domper, maar gelukkig hebben wij de ijzersterk keepende Jan-Paul Rozendom in ons team die ook wel de “penaltykiller” wordt genoemd en wederom liet zien waarom; hij stopte de strafworp.
Het goede keeperwerk van Jan-Paul was voor Joost Karels een reden om nog één keer aan te zetten en op deze manier Marnix van den Noort vrij te spelen. Hij verdedigde de eer voor De Mors door een knap doelpunt te scoren zodat we niet met compleet lege handen naar huis hoefden terug te rijden. We sloten de wedstrijd in Losser af met een 12 – 1 nederlaag. Volgende keer beter!

Tekst: Thomas Poortman