Gisteren, zaterdag 13 oktober, mocht een enigszins uitgedund De Mors Heren 2 aantreden tegen Schuurman BZC 4, het voormalige Neede 2, uit in Neede. De wedstrijd voor deze was Schuurman BZC 3 tegen De Mors Heren 3, wat een slecht voorbeeld gaf door te verliezen met 12-8.

Met in totaal 11 spelers, waaronder een tweetal ‘zwevende spelers’, werd begonnen aan de wedstrijd. Vol positief denken en inzet werd het eerste kwart desondanks afgesloten met een 0-2 achterstand. Onnodig en jammer, want voor de tegenstander onderdoen deden ze niet. Misschien te veel respect?

Het tweede kwart ging al beter, al kwamen de heren van De Mors Heren 2 niet dichterbij. 3-1 was de stand aan het einde van het tweede kwart, en jammer genoeg was toen al merkbaar waarom De Mors Heren 2 niet top speelde. In plaats van de energie in het spel te stoppen, vonden sommige spelers het ook noodzakelijk elkaar van alles toe te vertrouwen.

Het derde kwart ging weer een stuk beter, met veel uitsluitingen en doelpunten aan beide kanten. De heren van De Mors Heren 2 hadden dan wel het beste van het spel, als 5-meters worden gemist wordt het moeilijk afstand te nemen. De eindstand van het derde kwart was volgen de auteur 5-5 (maar het kan ook best wat anders geweest zijn).

Het vierde kwart moest dus de winnaar opleveren, of was een gelijkspel meer op zijn plaats? Het antwoord kan kort zijn, als Neede 2, hmmm, Schuurman BZC 4, wel gewoon blijft spelen (zowel fysiek als mentaal) en de heren van De Mors Heren 2 forceren en gebruiken niet het koppie, dan is een 7-6 uitslag misschien zuur voor De Mors Heren 2 maar niet helemaal onverdiend.

Misschien lag het aan de ‘zwevende spelers’, misschien was Schuurman BZC 4 beter, maar één duidelijke oorzaak is wel aan te wijzen. Als er alleen commentaar gegeven wordt, komt dat het spel zeker niet ten goede!