[ad_1]

Swol 1894 – Heren 1

SWOL H1 komt te kort tegen De Mors H1

Na een weekje rust mochten we weer een potje knallen tegen De Mors in Rijssen. De gastheren met een mooi accentje (wat we meer treffen in onze 2e klasse) staan op de 5e plek, terwijl we zelf 4e staan. Om de aansluiting bij de top 3 te houden moest er gewonnen worden.
Gezien de stand in de poule zou het een spannende pot worden, maar ook vanwege een iets andere teamsamenstelling. Gehavend kwamen we in het oosten aan, aangezien we drie toppers moesten missen. Kevin is momenteel in Denemarken om zijn vader bij te staan bij een moeilijke operatie (Held og lykke vikinger!) en de beer uit Wezep Michiel wilde sneller de piste afdalen dan zijn kniebanden aankonden. Helaas ligt hij er een tijd uit. Sterkte kerel! Bart mocht een wedstrijdje vanaf de tribune toekijken vanwege een schorsing, en daar gingen onze midachters. Gelukkig kregen we enorme boost van helden uit H2 die daarvoor overtuigend hun pot hadden gewonnen.
Voor lefty Arjen een bijzonder moment om tegen zijn oude ploeg te spelen, waar hij zijn professionele waterpolo carrière ooit begon. Handig die scherpe strategische- en tactische input van zijn kant tijdens het voorbereidingspraatje van scheidend coach John Uittenhout!
Het eerste partje verliep echter niet geheel zoals gepland. Een fel De Mors met energieke inzwemmende- en bijschuivende spelers wist snel op voorsprong te komen. Blij waren we toen we zagen dat Ruud en Menno deden waar ze keigoed in zijn en bleven we in de race. Het was soms knipperen met de ogen en de bal lag er alweer in. Onze topper in de goal Guido, die momenteel zowel met H1 en H2 mee moet spelen, wist deze pot knap met zijn vingertoppen regelmatig doelpunten te voorkomen. Helaas waren we niet altijd scherp in de pressing en werd de midvoor goed bereikt. Goals vanuit deze positie werden te veel gemaakt. De wedstrijd ging gelijk op en het was voor het publiek smullen qua spanning. Doelpunten vlogen over en weer. Wat zeker de vermelding waard is, is het doelpunt van Björn die de bal heel bewust tussen de palen wist te krijgen met zijn hoofd. Het vlammende schot van Gerwin werd via de lat zodoende alsnog gehonoreerd en we waren trots dat deze tactiek, waar regelmatig op getraind wordt, eens werkte. Ook de sluwe lob van Erwin was briljant. Helaas mistten we in het staartstuk van de wedstrijd soms scherpte aanvallend. De Mors wist een voorsprong te creëren in het laatste partje en de aansluiting werd niet meer gevonden. Een dure nederlaag voor ons. We gaan ons herpakken en staan er weer vol motivatie en kracht bij de volgende spannende wedstrijden: WS Twente, thuis 9 maart 18:30 en Livo uit 16 maart 18:45; de nummers 1 en 2 van de competitie.[ad_2]