Na de laatste training zaterdagochtend, waar de puntjes even goed op de i gezet waren, was het zover. De uitwedstrijd tegen Swol 1894 uit Zwolle. De pupillen waren tot in hun tenen gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen.

Vol goede moet reden we naar Zwolle. Het was even zoeken naar het splinternieuwe zwembad de Vrolijkheid, maar dat was de moeite waard. Een prachtig nieuw wedstrijdbad met een echte tribune.

Na een goede peptalk was het tijd om in te draaien en in te zwemmen. Daar was al te zien dat de messen geslepen waren. Iedereen zat vol adrealine .

De 1e periode begon slecht. Na een halve minuut stonden we al met 1-0 achter. De twijfel sloeg toe, zouden we weer achter de feiten aan lopen? Maar er zat veerkracht in de ploeg. Binnen een paar minuten stonden we met 3-1 voor. Goed verdedigend werk met snelle uitbraken van Lisanne Spenkelink en Marnix van de Noort.

In de 2e periode ging Swol vol op de aanval spelen. Goed verdedigend werk van Emma ten Hove en Mark Lensink in combinatie met sterke uitvallen van Huib Nijsink en Gideon ten Hove resulteerden erin dat we desondanks toch uitliepen naar een 6-3 voorsprong.

De spanning nam toe in de wedstrijd. Met de stand van 7-3 in het derde kwartje kon het nog steeds mis gaan. De keeper werd flink op de proef gesteld. Voor het begin van het 4e kwartje hebben we nog een keer de koppen bij elkaar gestoken.  Met het mes tussen de tanden werd het laatste kwartje gespeeld.  Uiteindelijk bleef de teller staan op een 10-4 overwinning. Wat een ontlading voor de jongens en meisjes. Onder groot applaus van het publiek verlieten ze het bad om in de kleedkamer een feestje te bouwen.

Al met al een prachtige middag. Eindelijk de lang verwachte overwinning. Het geeft nog maar eens aan dat er genoeg potentie in de groep zit.