Pieter_Cup_2016

Afgelopen zaterdag vertrokken wij om 10.00 uur richting Eindhoven om daar met een aantal minioren deel te nemen aan de Pieter Cup die tussen de wedstrijden van de Swim Cup door gezwommen werd.

Na een ritje van +/- 1.45 uur kwamen wij  in Eindhoven aan, waar het zoeken was naar een parkeerplekje.  Gelukkig wisten we van vorige jaren dat er altijd wel plek was naast de daar aanwezige ijsbaan.

Daar hebben de kinderen , de chauffeurs en begeleiding eerst nog even wat gedronken en gegeten voor wij aan de korte boswandeling begonnen richting zwembad.

Hier konden wij ons gelijk gaan omkleden en kwam voor de meeste kinderen 1 van de hoogtepunten van de dag, namelijk op de foto met Pieter van den Hoogenband in onze nieuwe clubkleding.

We krijgen van Pieter een compliment voor onze mooie kleding,

Toen was het tijd om een plekje te zoeken op de zwemmerstribune.

De zwemmers die voor het eerst meegingen naar Eindhoven waren erg onder de indruk van dit grote zwembad.

Nadat wij goed inzwemmen hadden,  begon de wedstrijd en moesten wij elke keer vanaf de tribune lopen naar de voorstart. Hier was het wel druk maar na 1 keer er geweest te zijn wisten wij precies hoe alles werkte.

Er zijn door onze zwemmers : Cantal van Brussel – Matthias Hiltjesdam – Hannah ter Maat – Thijmen Pieffers – Els Pultrum – Ingeborg Veluwenkamp – Finn Slinkman allemaal nieuwe pr’s  gezwommen in het  50mtr bad.

Zeer goed gedaan.

Tilita Zwoferink mocht in het 25mtr bad zwemmen en heeft hier ook weer  een nieuwe pr gezwommen.

Na afloop zijn wij gezellig met zijn allen nog naar de Burger King geweest om daar  lekker te smikkelen.

Daarna vielen wij allemaal in de auto’s in slaap na een  zeer mooie en geslaagde dag.

Om 9 uur ’s avonds waren wij allemaal weer thuis.

 

Op zondag waren een aantal van onze junioren aan de beurt om de Junior Swim Cup te zwemmen.

Aangezien het hier een wedstrijd was waar de junioren 1 t/m 4 bij elkaar zaten en iedereen maar op 2 afstanden mochten inschrijven, hebben sommige zwemmers goed gekozen en andere niet.

Ook hier werden door : Lars Meijer – Rutger Nieuwenhuis – Tahnee Slinkman en Vincent Veluwenkamp weer mooie nieuwe pr’s gezwommen.

Maar de kroon spande Maquinho Vorst die op zijn eerste afstand de 200mtr Vrije Slag een zeer mooie 2.14.09 zwom wat een NJJK limiet betekende. Vlak daarna moest hij de 100mtr Rug zwemmen.

Hij was in  zo’n goede doen dat hij hier met een mooie 1.10.47 ook de NJJK limiet haalde.

Ook deze groep ging na afloop weer richting Burger King om daar lekker te eten.

Net als op de zaterdag kwam deze groep  ook rond 9 uur weer terug in Rijssen.

De trainers en begeleiders en official weer bedankt voor jullie inzet.

Ook alle ouders die tijdens deze wedstrijd naar Eindhoven zijn gereden om de kinderen aan te moedigen hartelijk bedankt voor jullie steun.

 

Jullie uitgeputte verslaggever