Beste mede waterpoloërs,
Om maar me de deur in huis te vallen, er dreigt een scheidsrechters tekort voor onze vereniging. We willen jou dan ook vragen om scheidsrechter te worden; Kost je dit veel tijd? Nee. Na je opleiding hoef je maar 8 x 1 of 2 wedstrijden te fluiten. De wedstrijden vinden vrijwel altijd plaats voor of na je eigen uitwedstrijd. Je hoeft dus alleen maar eerder of later te vertrekken van je eigen wedstrijd. Reiskosten worden vergoed alsmede een shirt, sporttas, fluit, en polo-magazine Man-Meer!
Zoals jullie weten kan een polowedstrijd niet gespeeld worden zonder scheidsrechter. Bij RZ&PC De Mors hebben we op dit moment slechts 2 scheidsrechters. Voor de komende seizoenen is dit niet genoeg. Zoals iedereen weet geld er de 2 op 1 regel bij de KNZB.
Wat kunnen wij je bieden?
De vereniging betaalt voor jou de contributie van de BVWS, hiervoor krijg je een shirt en/of een poloshirt om in te fluiten, een sporttas, een goede fluit en het blad Man-Meer. De KNZB betaalt je reiskosten naar het zwembad waar je moet fluiten. . De spelers waarderen het als jij hun wedstrijden wil gaan fluiten. De spelers van RZ&PC De Mors kunnen dan hun wedstrijden blijven spelen.
Wat wordt er van je gevraagd?
Je volgt een cursus scheidsrechter, deze wordt vergoed door de vereniging, mits je daarna ook daadwerkelijk blijft fluiten. Na je opleiding ga je zelfstandig, samen met een collega scheidsrechter regelmatig een wedstrijd fluiten. Dit hoeft niet elke week! 1 a 2 x per maand is al voldoende. Het kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met uitwedstrijden, voor of na jouw wedstrijd wordt er meestal ook gespeeld, zo kun je zonder dat het extra inspanning kost al heel veel voor de vereniging betekenen. Heb je nog iemand uit jouw team die wil gaan fluiten, dan kun je vaak nog samen reizen, dat is ook nog eens een stuk gezelliger.
De opleiding is vernieuwd, deze is veel meer op de praktijk gericht, je gaat al tijdens de opleiding wedstrijden fluiten samen met een ervaren buddy scheidsrechter. Deze zal je begeleiden zolang als dat nodig is. We gaan proberen om de buddy scheidsrechter van onze eigen vereniging te krijgen.
Heb je nog vragen of wil je je opgeven voor de cursus, neem dan contact op met mij of de waterpolo-commissie!
Met vriendelijke groet,
Albert ten Hove (coördinator scheidsrechters)