De klapper van afgelopen zaterdag was natuurlijk die van De Mors Heren 1. Ze traden aan tegen EZC 1 uit Enschede. In theorie geen onoverwinnelijke tegenstander, maar papier is ook maar papier, en dus niet alleszeggend.
Van de wedstrijd is een lang verhaal te maken, een korte samenvatting of een verslag daar tussenin, feit was dat de wedstrijd van het begin tot het eind door De Mors Heren 1 werd gecontroleerd. Afgezien van de beginfase overigens, want daarin was de dominantie van de Rijssenaren nog slechts pril. De uiteindelijke 0-0 op het scorebord bevestigt dit enigszins.

Na de eerste periode creëerde De Mors 1 pas echt kans op kans en man-meer na man-meer. En dat vertaalde zich al gauw in een comfortabele voorsprong. Dankzij goed verdedigend werk van de jonge Rijssense keeper Jorg Jansen en uitgekiend spel van het overige De Mors-team prijkte er na het laatste fluitsignaal 10-4 uitslag op het scorebord.

Een jammerlijke, letterlijke spetter op de partij betrof een acute rode kaart én waarschijnlijk een toekomstige schorsing voor een Enschedese speler in de laatste minuten van deze al na drie periodes uitgespeelde wedstrijd. De gedupeerde met blauwe cap ontving de hoge straf door vrij van iedereen een ogenschijnlijke teleurstelling in zichzelf te uiten door enkele druppels zwemwater op te spatten. Arbiters namens KNZB, relativeer!

Desalniettemin heeft De Mors 1 goede zaken gedaan en heeft het zich netjes op een 5e plek genesteld.

Tekst: Jan Schulenburg