Na enkele pittige trainingen ter voorbereiding waren de Pupillen van RZ&PC De Mors klaargestoomd voor De Veene uit Almelo dat tevens in Wierden waterpolo speelt.

De wedstrijd werd voortvarend begonnen met bij vlagen gelijke standen op het scorebord. Echter door veel slordige fouten keken ‘onze’ pupillen uiteindelijk toch tegen een achterstand aan. Pas later in de 1ste periode creëerde De Mors meer kansen en kwam het langzaam terug in de wedstrijd.

Het 2de kwartje begonnen de pupillen opnieuw goed. Bij het opzwemmen werd meteen de bal veroverd. Vervolgens sprintte Marnix van den Noort in één streep naar het doel van De Veene om de bal, via een gespleten pass, pal voor zijn neus te ontvangen… G-O-A-L!!! De pret was slechts van korte duur, want kort daarna was De Veene De Mors te slim af met het spelen van stevige pressing op de man; onze pupillen hadden hier een zware dobber aan. De tegenstander won met deze tactiek aan balbezit en krikten hiermee ook hun doelsaldo op.

Om het De Veene niet langer te gemakkelijk te maken voerde de Rijssense coach een aantal wijzigingen door bij de overgang naar het 3de kwartje. Een beslissing die aanvankelijk goed uitpakte maar door het niveauverschil in vergelijk tot De Veene alsnog niet bijster veel baat had. Met enige regelmaat moesten onze pupillen de bal uit het net vissen tegenover nul scores op het rekest van De Mors.

Het vierde en tevens laatste kwartje stond volledig in het teken van het zo beperkt mogelijk houden van het doelpuntenverschil. Een taak die De Mors-goalie Jorrit Peddemors als geen ander verstaat als het erop aankomt en mede door uitstekend keeperswerk van hem werden onze pupillen niet volledig afgedroogd. Volgende keer beter! Eindstand: 6 – 14

Tekst: Thomas Poortman