Kampioenswedstrijd waterpolo 402Zaterdag 19 April speelden beide pupillen teams van RZ&PC de Mors de laatste wedstrijd van het seizoen. Tevens was dat ook de wedstrijd waarbij pupillen A kampioen kon worden en pupillen B de 2de plaats kon overnemen.

Toen de tribune goed vol zat en alle spandoeken waren opgehangen kon de eerste wedstrijd van pupillen B tegen Schuurman BZC A beginnen. De Mors B kreeg niet veel weerstand van de tegenstander en won uiteindelijk ruim met 23-0.

Daarna was de kampioenswedstrijd aan de beurt; pupillen A nam het op tegen Scholtenhagen A uit Haaksbergen. Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam voor de Mors maar in de laatste anderhalve minuut van de eerste periode kwamen ze op 3-0 voor. In de tweede periode hadden ze het nog steeds moeilijk en daarom werd er niet gescoord, maar in de derde periode ging het beter lopen en werd er drie keer gescoord wat de score op 6-0 bracht. In de laatste periode ging de spanning er helemaal af en werd er onder luid gejuich en getoeter nog zeven keer gescoord wat de stand en tevens de eindstand van de wedstrijd op 13-0 bracht. Daarna werden beide teams, zowel pupillen A als B gehuldigd met een roos en een medaille. Aan het eind van de competitierit konden we zeggen dat het een geslaagd seizoen was!

Als beloning voor het kampioenschap mogen de Pupillen zowel A als B (een mix van A & B) op 10 mei aantreden op het Overijssels Kampioenschap in Brummen. In dit toernooi kunnen de Pupillen zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.