We schrijven 14 december 2012. De dag waarop het treurige nieuws werd gebracht dat het traditionele en onder leden en niet-leden zeer populaire RZ&PC De Mors Oliebollenmixtoernooi dat jaar niet zou plaatsvinden. De oorzaak? Onorthodoxe competitieambities vanuit de KNZB!
Maar de (jeugdige) leden van De Mors laten zich niet zomaar uit het zwembad slaan, zo blijkt. De tranen werden geveegd, brede schouders gekweekt. Sterk genoeg om eigenhandig en tegelijkertijd met elkaar een minitoernooi te organiseren. Door de kleinsten, voor de kleinsten bij De Mors! Laten we vooral ook de jeugdtrainers niet vergeten. En familie… en vriendjes… en vriendinnetjes. Ach, laten we het er maar op houden dat vele handen licht werk maakten.

We schrijven woensdagmiddag, 2 januari jl. Binnen bij zwembad De Koerbelt vindt een heel ander soort Nieuwjaarsduik plaats. Op de fiets bereikbaar, tropisch warm op de kade, geen zout- of slootwater, en een comfortabel badtemperatuurtje van pakweg 27 graadjes. Lekkerrrrr!!! Het De Mors Minipolomixtoernooi was inmiddels een feit.
De inschrijving was al eerder geopend en aanmelden kon via de e-mail bij jeugdtrainers Thomas of Niels. Uiteindelijk leverde dat 44 inschrijvingen op. Zo eerlijk en gewaagd aan elkaar mogelijk werden daarvan 4 teams samengesteld, om vervolgens twee keer tegen elk team te kunnen spelen.

Om vier uur ’s middag zou het Minimixtoermooi beginnen, maar velen konden hun enthousiasme niet langer inhouden en stonden om half vier al voor de deur van De Koerbelt. Een goed teken natuurlijk. Toen iedereen eenmaal aanwezig was, heeft Thomas uitgelegd wat te bedoeling was. Zo werd bijvoorbeeld verteld dat iedereen naast de omgeroepen wedstrijdinformatie ook nog op de formulieren aan het bad de wedstrijduitslagen konden volgen.

Om precies kwart over vier begon de eerste wedstrijd. In het begin moesten sommige jongens en meisjes nog even zoeken naar de juiste ‘mutsjes’, maar daarna zat de sfeer er al meteen goed in. De Koerbelt bruiste van trappelende waterpolotalenten. Bruisen deden ook de glazen limonade die gedronken kon worden als er geen wedstrijd gespeeld hoefde te worden. Anita en Laura Poortman zorgden ervoor dat ook de hongerige magen weer gevuld werden met nieuwe energie. Er was eten genoeg te krijgen.

De wedstrijden werden gespeeld van kwart over 4 tot kwart over 6. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld, was iedereen heel erg behulpzaam om mee te helpen met het afbouwen van het zwembad. Bedankt daarvoor! Door de hulp had Niels de tijd om alle uitslagen te bekijken en de punten te berekenen. Toen iedereen eenmaal omgekleed en droog achter de oren was, werd de prijsuitreiking gehouden. Een blik op het formulier gaf aan dat nummer 1 en 2 erg aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk kan er maar één team de winnaar zijn, en dat waren de gehaaide Piranha’s. Van harte gefeliciteerd! Als verdiende trofee ontvingen de kampioenen een heerlijke appeltaart.

Maik, Joost, Martin, Jan-Hendrik, Jorg, Laura en Anita, bedankt!!! Het was een geslaagd toernooi waar volgens ons iedereen het naar zijn of haar zin had. Zonder jullie en de behulpzame scheidsrechters, klokkers, dames achter de verzorgtafel had het waterpolojaar 2013 niet beter kunnen beginnen. Top!