Afgelopen zaterdag gingen wij met twee zwemmers naar de Overijsselse Kampioenschappen in Kampen in het 50mtr bad. Aan deze wedstrijd mogen alleen de beste zwemmers van Overijssel, die de limieten hebben gezwommen welke door de Kring Oost zijn vastgesteld, meedoen.

Tahnee en Zoè Slinkman mochten allebei 3 afstanden zwemmen deze middag namelijk de 100mtr rugslag – de 200mtr vrije slag en de 50mtr vrije slag.

Ze hebben allebei heel goed gezwommen en hun pr op deze afstanden in het 50mtr bad weer een stukje scherper gezet. Dit beloofde nog wat voor de zondag waarop ze weer aan de bak moesten.

Zondag gingen wij met maar liefst 6 zwemmers richting Kampen.

Als eerst mocht Tahnee Slinkman op de 200mtr schoolslag aan de bak en hier verbeterde ze haar pr heel netjes.

Hierna mocht Zoè Slinkman haar favoriete afstand de 200mtr school zwemmen en hier had ze zich heel erg op gefocust en voorbereid hoe ze hem wou zwemmen.

Dit resulteerde in een hele mooie tijd van 3.03.55 wat haar een GOUDEN medaille opleverde.

Hierna mochten Maquinho Vorst en Vincent Veluwenkamp hun 100mtr vrije slag zwemmen ook deze zwemmers zetten mooie tijden neer en verbeterden hun pr’s.

Deklin Bakker mocht hierna zijn 100mtr vrije slag zwemmen en ook hij zette een mooi nieuw pr neer in deze race.

Als laatste van de heren was Ruben Nijzink aan de beurt voor zijn 100mtr vrije slag en hij kon natuurlijk niet achterblijven bij zijn ploeggenoten en zwom ook een nieuw pr.

Hierna mocht Tahnee Slinkman nog de 400mtr vrije slag zwemmen en zij verbeterde haar eigen pr met maar liefst 15 sec.

Alle zwemmers zeer knap gedaan dit weekend en dit belooft nog wat voor het tweede weekend van de Overijsselse Kampioenschappen welke op 30 en 31 mei gezwommen wordt.

Hier zullen wij op de zaterdag met maar liefst 8 zwemmers aanwezig zijn.

 

Jullie vermoeide verslaggever