eindhoven

Dit jaar mochten we met maar liefst 5 zwemmers meedoen op de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen in Eindhoven.

Donderdagavond vertrokken de eerste 3 zwemmers met ouders en trainster Monique richting Weert waar ze met elkaar een huisje  hadden gehuurd om ’s morgens niet al om 5.30 te moeten vertrekken uit Rijssen.

Na een goede nachtrust vertrokken de zwemmers richting het Pieter van de Hoogenband zwembad om daar eerst lekker te gaan inzwemmen.

 

Hierna mocht eerst Maquinho Vorst zijn kunsten laten zien op de 50mtr vrije slag en dit deed hij naar behoren met een mooi nieuw Pr.

Daarna mocht Rutger Nieuwenhuis ook op de 50 mtr vrije slag aan de bak en zoals hij dit hele seizoen al doet zwom hij hier een mooi nieuw Pr.

Daarna mocht Christian Hiltjesdam ook de 50 mtr vrij zwemmen. Hij slaagde er net niet in om zijn Pr te verbeteren. (een te vermoeiende schoolreis achter de rug donderdag ?)

Hierna vertrokken alle zwemmers met ouders en toeschouwers, welke deze ochtend ook nog naar Eindhoven waren gereden, richting huis.

Zaterdag vertrok Monique  met Tahnee en Zoè Slinkman weer richting Eindhoven waar Tahnee zaterdag de 200 mtr vrije slag heeft gezwommen.

Ook zij gingen nu weer naar het huisje wat gehuurd was en hebben zich daar goed vermaakt.

Zondagochtend ging het hele gezelschap weer richting het zwembad in Eindhoven waar Zoè haar favoriete afstand de 100 mtr schoolslag heeft gezwommen.

Al met al was dit een zeer mooie ervaring voor onze zwemmers om op zo’n groot toernooi mee te mogen doen en wij hopen volgend jaar weer met hetzelfde aantal of meer zwemmers hier naar toe te kunnen.

Zaterdagochtend mochten eerst onze zwemmers van de B/C selectie in Almelo mee gaan doen aan de Overijsselse Minioren B Kampioenschappen. Na in de gang gewacht te hebben mochten ze eindelijk lekker gaan inzwemmen.

Ook hier werden door diverse zwemmers weer mooie nieuwe pr’s gezwommen,  ook werden er door ons weer medailles meegenomen richting Rijssen namelijk :

TIlita Zwoferink           Goud op de 50 vrij – 50 rug en de 50 school

Els Pultrum                  Goud op de 50 school.

Hielke Boerman           Brons op de 25 rug.

Femke Pultrum             Brons op de 25 school

Renate Seppenwoolde   Brons op de 50 school

’S middags mochten een aantal zwemmers van de A selectie meedoen aan de Overijsselse Minioren A Finale waaraan alleen de beste 18 zwemmers van Overijssel mee mogen doen.

Ook hier werden door onze zwemmers weer een aantal medailles gehaald namelijk.

Finn Slinkman     Goud op de 100 Wissel , Zilver op de 100 rug en 50 vlinder ,  Brons op 100 vrij.

Matthias Hiltjesdam  Zilver op de 100 vrij .

Ook onze andere zwemmers welke geen medailles hebben gehaald hebben hun pr zeer mooi verbeterd.

Hierdoor is het voor Finn Slinkman – Lars Meijer en Andy Zandvliet afwachten of zij naar de Nederlandse Jaargangfinales in Dordrecht mogen waar de beste 24 zwemmers van hun leeftijdscategorie aan mee mogen doen.

In ieder geval was dit voor alle zwemmers van RZ & PC de Mors een zeer geslaagd weekend.

Hopelijk zie ik een aantal van jullie nog bij de open water wedstrijden in Vriezenveen en Scheerwolde. Voor èèn persoon begint het seizoen nu pas zegt hij.

 

Jullie verslaggever.