Ravijn 3, moet ik nog meer zeggen? Mensen die het (kunnen) weten praten dan over gehaaide spelers, veelal ex-Heren 1, die niet vies zijn van stevig of zelfs ‘onsportief’ spel. Het eerste is niet erg en hoort simpelweg bij het waterpolospel. Maar het laatste legde – zoals wel vaker – een jammerlijke smet op een verder eerlijke partij.

Het begon al in het 1e kwart, waarbij Jan Nijkamp een slaande beweging boven water moest incasseren. Normaliter een actie die voldoende is voor een U20-4 en een schorsing, maar volgens de bewuste wedstrijdleider was deze niet meer waard dan 20 seconden in de hoek voor beide spelers.

Een dergelijke (te) milde berisping is veelal een vrijbrief voor vileine spelers, en zo ook nu. Het spelletje wat door (enkele) spelers van Het Ravijn 3 was ingezet, werd continue en consistent toegepast. Dat deze tactiek uiteindelijk contraproductief zou uitpakken was niet waar Het Ravijn 3 op had gehoopt, maar zonder meer terecht. Veel U20-straffen voor Het Ravijn 3 resulteerden al in de 2de periode in de derde, maximale U20 voor hun midvoor, Jan Jaap Veerman én een 5-meter.

Ondanks het vinnige spel van Het Ravijn lieten de heren van De Mors 2 zich de kop niet gek maken. Al was het ook niet enkel incasseren wat ze deden. Ook aan de kant van de Rijssenaren mochten de nodige spelers al dan niet de volledige 20 seconden in de hoek afkoelen. Gelukkig had dat geen negatieve gevolgen voor het spel. Vanuit een hechte verdediging werden continue breaks gelanceerd richting het doel van Het Ravijn 3, resulterend in veelal monsterlijke scores, waaronder weliswaar enkele toevalstreffers.
De eindstand van 13-7 in het voordeel van De Mors Heren 2 was volledig terecht en een mooie opsteker voor de tweede helft van het waterpoloseizoen. Super gedaan heren, met een gedeelde 1e plaats als resultaat!

Morgen het verslag van De Mors Heren 1 versus EZC 1 uit Enschede.

Tekst: Jan Schulenburg