Inmiddels breekt de zomerperiode aan en worden de strenge coronamaatregelen gelukkig weer wat versoepeld. We willen je bedanken voor het begrip rondom het abrupt wegvallen van de trainingen in de afgelopen periode en de probleemloze aanpassing aan de nieuwe afstands- en hygiëneregels sinds de herstart van de trainingen.

Vanaf 1 juli zijn contactsporten zowel binnen als buiten weer toegestaan, waarbij voor alle leeftijdsgroepen geldt dat normaal spelcontact weer mogelijk is. Als alles goed blijft gaan betekent dit dat de reguliere competities en wedstrijdactiviteiten vanaf het nieuwe seizoen (september) weer kunnen worden opgepakt, tot opluchting voor ons allemaal. Voorlopig blijft de 1,5 meter regel voorafgaand én na afloop van de trainingen wel van kracht. We verzoeken een ieder zich daar aan te houden.

Mede namens de zwem- en waterpolocommissie willen we kort vooruitblikken op de komende zomerperiode en de belangrijkste punten die spelen:

  • Vanaf 1 juli zijn zoals gebruikelijk de zomer trainingstijden van kracht. Als het goed is  zijn de trainingstijden met jullie gedeeld via de trainers.
  • Omdat we inmiddels van medio mei de trainingen weer hebben hervat, vangt ook de reguliere contributie-inning weer aan. De contributie over de maand juni wordt rond de 30e van de maand geïncasseerd op basis van de reguliere tarieven.
  • De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang. Samen met trainers en commissies wordt het competitierooster en de indeling van de selecties (zwemmen) en teams (waterpolo) vormgegeven. De ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen mede bepalend zijn of de competities ook daadwerkelijk weer gestart kunnen worden, wij volgen hierin de regels en instructies vanuit de overheid en de KNZB.
  • We zijn doorlopend op zoek naar vrijwilligers die een taak op zich willen nemen, zowel binnen de zwem- als de waterpoloafdeling. Van hele praktische taken (trainer, PR-functionaris, begeleiden bij activiteiten) tot bestuursmatige functies (voorzitter, zwemcommissielid). Tijd hoeft het bezwaar niet te zijn, er zijn zowel eenmalige als structurele taken. Meldt het bij één van de trainers of bestuur en we vertellen je graag meer.
  • De uitgestelde Algemene Ledenvergadering (ALV) wordt waarschijnlijk in september of oktober gehouden. Wij zullen de definitieve datum tijdig met jullie delen zodra deze bekend is.

Bij vragen of opmerkingen vernemen wij het graag. Blijf fit, geniet van de zomer en hopelijk kunnen we er volgend seizoen weer een mooi jaar van maken.

Bestuur RZ&PC De Mors