In de week van maandag 9 t/m vrijdag 13 juli organiseert RZ&PC De Mors de 36e editie van de nationale zwem4daagse in Rijssen. Iedere avond kan er tussen 18.00 en 19.30 uur gestart worden. De kosten van deelname bedragen € 5,-. In de voorverkoop aan de kassa bij zwembad De Koerbelt van maandag 25 juni tot en met zaterdag 7 juli is dat € 4,-.

Evenals de voorgaande editie, vindt ook dit jaar de zwem4daagse nog voor de zomervakantie plaats. Gedurende deze week moet er minimaal vier dagen worden deelgenomen en de vereiste afstand worden afgelegd om een medaille te verdienen. Voor de jeugd tot 10 jaar bedraagt de afstand 250 meter ofwel 5 banen, iedereen die 10 jaar of ouder is zwemt 10 banen.

De zwem4daagse gaat traditioneel gepaard met velerlei randactiviteiten zoals de verkoop van oliebollen, een verloting en vrij gebruik van springkussens. Daarnaast is er op maandagavond een brandweerspektakel waaraan iedereen kostenloos kan deelnemen. Op donderdag wordt er een demonstratie synchroonzwemmen gegeven en op vrijdag is er een ballonnenwedstrijd (gratis deelname voor kinderen tot en met de basisschool). Op de dinsdag en de vrijdag krijgt de avond verder kleur door de aanwezigheid van clown Henkie.

Voor supporters en bezoekers is de toegang gratis.